Přihlaste se a využijte web naplno SKALKY.NET »

10 tipů, jak přežít stěhování pro dům i zahradu

 

Články » 10 tipů, jak přežít stěhování pro dům i zahradu 

10 tipů, jak přežít stěhování pro dům i zahradu

Publikováno: 12.11.2020 • Autor: © PR článek • Rubrika: Ostatní

Když se řekne stěhování, řadě z nás okamžitě vyskáčou pupínky po těle při představě, co všechno budeme muset absolvovat, než se nám konečně podaří přesunout všechny věci na jejich nové místo. Nejedná se právě o tu nejoblíbenější lidskou činnosti, třebaže nejde v podstatě o nic jiného než o přesun věcí z A do B. Zabalit, přemístit, vybalit. Zní to jednoduše, ale skrývá se za tím hromada práce, která je mnohdy velice náročná na čas i nervy. Naštěstí se s tímto úkolem obyčejně nemusíme vypořádávat často, ale klidně i jednou za několik let.

Ať už máte ke stěhování jakékoliv důvody, nezapomínejte, že na to nemusíte být sami. Klidně si můžete najmout služby nějaké stěhovací služby, což se hodí alespoň pro stěhování těžkých předmětů. Stejně tak je důležité promyslet, zda se vám vyplatí pronajmout si dodávku, či zvládnete vše naložit do vozů, které máte k dispozici. Nicméně pokud se rozhodnete, že to chcete zvládnout na vlastní pěst, mohlo by se vám hodit naše desatero bodů, kterých je dobré se držet, aby celý ten proces stěhování byl co možná nejméně namáhavý a hlavně, aby se obešel bez zbytečných komplikací. Jak tedy přežít stěhování?

F

  1. Vyhraďte si na stěhování čas. Není to činnost, která zabere jen chvilku. Zabaleno byste měli mít ideálně dříve než v den stěhování. Ušetříte si tím i starosti s tím, zda jste na něco nezapomněli.

  2. Sežeňte si dostatek obalového materiálu, do kterého budete jednotlivé věci balit. Mít hodně beden a pytlů, ale třeba i igelitu nebo papíru na zabalení křehkých předmětů, je naprosto nezbytné. Obzvláště při manipulaci s cennostmi či věcmi, které pro vás mají nějakou hodnotu. Nezáleží ani tak na tom, jestli finanční nebo citovou. Potřebujete-li dočasně uložit některé věci, využít můžete služby skladovacích kontejnerů. Do nich můžete uložit nepotřebné věci.

  3. Rozmyslete si, zda potřebujete úplně všechno. U věcí, které jste dosud používali minimálně, existuje vysoká šance, že si ani nevšimnete, pokud už je nebudete mít. Zbytečně s sebou netahejte něco, co nepotřebujete. Je na místě také před stěhováním navštívit nějaký bleší trh, kde se můžete nepotřebných věcí zbavit.

  4. Pečlivě si označte, co jste do čeho zabalili. Vybalování pro vás poté bude jednodušší. Nehledě na to, že nikdy nevíte, co se bude během něj hodit. Nechejte si po ruce, to, co budete potřebovat. Především pak nůžky, izolepu nebo řezák.

  5. Zajistěte si parkování. Pakliže se třeba stěhujete do nového bytu, je potřeba si zajistit dopředu parkovací místo před domem, ze kterého se stěhujete, ale i toho, kam se chystáte. Aby manipulace a nakládání věcí do proběhlo co nejjednodušeji. Není totiž nic otravnějšího než odnášet těžké bedny desítky nebo i stovky metrů od domu.

  6. Pakliže bydlíte v domě, který disponuje výtahem, je vhodné, když ostatní obyvatele dopředu upozorníte alespoň cedulkou, že nebude nějaký čas k dispozici.

  7. Udělejte si představu o tom, kam věci v novém místě uložíte. Nezapomeňte se při tom poradit se všemi, kdo budou nové místo obývat. Nemusí s vámi totiž souhlasit. Vyvarujete se tak zbytečných hádek.

  8. Pakliže potřebujete něco přestěhovat u vás doma, a to kupříkladu na zahradě, není nic jednoduššího než pracovat postupně. Není důležité se za každou cenu předřít, když vás netlačí čas.

  9. Nezapomeňte odpočívat. I když bystě chtěli mít stěhování co nejdříve za sebou, jistě se najde i nějaká ta chvíle na odpočinek. Šetřete sebe, a hlavně svoje zdraví.

  10. Hlavně se z toho nezbláznit. Jak již bylo řešeno výše, pravděpodobně vás další stěhování v brzké době nečeká. Nemá tudíž smysl se kvůli tomu přehnaně nervovat.

 

F

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 0x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 12.11.2020 Upraveno: 12.11.2020 Přečteno: 3x

Schválili: Rex *** 12.11.20 • Jarka *** 12.11.20

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Ostatní
19.05.2022*****Závěsný odkapávač na nádobí – užitečný gadget6x
24.02.2010*****Rybníček, koupaliště, oáza pro zvířátka836x
16.12.2011*****Znáte historické růže ?30x
01.02.2010*****Drtiče a štěpkovače zahradního odpadu1007x
13.07.2011*****Krásné plevelíčky39x
03.07.2010*****Jak na slimáky1441x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
Žádné další články

© SKALKY.NET - https://skalky.net/clanky/82-10-tipu-jak-prezit-stehovani-pro-dum-i-zahradu