Přihlaste se a využijte web naplno SKALKY.NET »

Terasa dřevěné chaty

 

NápovědaFórum » Ostatní  

+ přidat příspěvek
Terasa dřevěné chaty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2021 22:37 Kristyna12 – Dotaz
Zdravím, už se tady někomu podařilo udělat si okrasnou skalku na terase u takového řadového domku www.ziprealty.cz/…/ ? Mě by se moc líbilo si to bydlení zpříjemnit kouskem přírody? Volili byste nějakou speciální folii jako podklad, která by zadržela všechnu vláhu a neponičila se tak terasa? Já už opravdu potřebuji v té naší izolaci kousek přírody a nevím jak jinak si ji do toho bydlení zakomponovat. Děkuji moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 16:06 Klaarka Re: Jarka
KlarkaJarka napsala: Máme dřevěnou chatičku tvaru písmena A a po dřevěných schodech vcházíme do chaty přes terasu, která je cca 1,5 m široká a dlouhá přibližně 4 m. Základ tvoří dřevěný rošt pobitý slabými prkny a deskami ze sololitu.Na tom je lino, které jsme koupili před pár lety, ale nevydrželo sluneční žár ( chata je situovaná přímo na jih ) i zimní mráz a sníh.
Poradí někdo, čím nahradit lino, aby terasa vypadala pěkně a zároveň nepropouštěla vlhkost?
skalky.net/fotogalerie.php?sekce=nadrz&c=31&s=32

No taky jsme měli taky takovou chalupu s terasou a vyresily jsme to tak že jsme nad terasu vystavěli dřevěnou pergolu. Takže žádný počasí nás nehrozilo a mohli sme grilovat i když třeba prší :) Chata byla v kopci takže stavba byla trochu složitější ale na pomoc nám přijela tahle firma www.uplifter.cz co se týká manipulace a dopravy materiálu na pozemek. Jako výstavba byla ale o něco dražší ale určitě se vyplatilo. Jinak na podlahu bych volila možná osb desky ty taky dost vydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2019 13:19 pavel Re: Maruška
Moc díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2018 10:38 Maruška – Dřevoplast
Já osobně mám dobré zkušenosti s dřevoplastem <a href="http://www.seznam.cz">lehátko</a> [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url]
www.seznam.cz/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2018 19:01 Onail
Zdravím a co takhle místo lina zvolit nátěr? Takový ten vodě-odolný který mají myslím i v nemocnicích. Otázkou je jak jsou na tom ty prkna a celkově chata. My jsme kupovali chatu www.eurobydleni.cz/…/ a jsme spokojeni, jen teď řeším trvalky do stínu a do vlhka, máte nějaké typy? Díky O.N.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2016 16:10 Simona – dřevěné terasy
Já to ani moc neřešila. Nechala jsem to postavit dělníky. Jen jsme vybírala sama dřevinu www.drevo-spektrum.cz/… nakonec jsem šla do exotiky. Volila jsem Massaranduba .Vypadá to pěkné. Má to takový "mokrý efekt".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2010 19:57 Muž Lada [1] - Skalničky
Regi a potom po kávičce třeba něžné a teploučké love love love
Ahoj Laďa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.09.2010 17:08 Žena Regina [33] - Balkónové rostliny – Re: Rexik
Ahoj.Asi bych to řešila takto. Desky a lino bych dala pryč.Nosné latě bych ponechala ,pokud by byly v pořádku .Dodatečně bych ty nosné latě namořila mořidlem proti plísním ,houbám a hmyzu.No a na ty nosné latěbych nainstalovala terasová prkna(modřín ,borovice ,Grenadeck...).Už to vidím ...hmm paráááda!!Pak to jenom naolejovat , nebo nechat v přírodním duchu , to podle použitého druhu dřeva.No a nakonec ,postavím stolek, křesílka uvařím kafé a rozbalím zákusky.Ticho nerušit!! hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 06:20 Žena Jarka [77] - Venkovní rostliny – Terasa dřevěné chaty
Máme dřevěnou chatičku tvaru písmena A a po dřevěných schodech vcházíme do chaty přes terasu, která je cca 1,5 m široká a dlouhá přibližně 4 m. Základ tvoří dřevěný rošt pobitý slabými prkny a deskami ze sololitu.Na tom je lino, které jsme koupili před pár lety, ale nevydrželo sluneční žár ( chata je situovaná přímo na jih ) i zimní mráz a sníh.
Poradí někdo, čím nahradit lino, aby terasa vypadala pěkně a zároveň nepropouštěla vlhkost?
skalky.net/fotogalerie.php?sekce=nadrz&c=31&s=32

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 959x

© SKALKY.NET - https://skalky.net/forum/66?r=9