Přihlaste se a využijte web naplno SKALKY.NET »

Bonsai - pěstování, stříhání

 

NápovědaFórum » Pokojové rostliny  

+ přidat příspěvek
Bonsai - pěstování, stříhání
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2017 15:56 Muž horec [0] Re: l3nka
Ak ho množíš odřezky, nejdřív ho po zakořenení radeji klasicky přesaď do květináče, a počkej aspoň pár měsícú, ať povyroste a zesílí. Potom ho múžeš začít tvarovat bez problémú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.05.2012 12:42 Žena MíNela [126] - Venkovní rostlinyRe: l3nka
Ahojky - nenapíšu Ti žádnou radu, ale napíšu Ti, jak jsem si udělala z fíkusu bonsaj já....koupila jsem si fíkus s barevnými listy - ale takový malý, jen v květináčku, stál asi 40,kč.Byl tenkrát v tašce ještě se dvěma dalšíma (fíkus se zelenýma listama a kokosáček). Zasadila jsem ho do zakoupené misky, která je určena pro bonsaje a co nejvíc jsem ho ostříhala, ponechala jsem jen malé, postranní výhonky a na nich tak maximálně tři lístečky. A stále všechno nové, co rašilo stříhala a stříhala a dohlížela, aby pěkně sílil hlavní kmen.Pak jsem mu dovolila ještě pár výhonků a pár nových lístečků.Pak už jen upravovala, ušmikávala a za pět let jsem měla krásnou bonsaj, kterou jsem půjčila na výstavu v J.Hradci. Tam se tak zalíbila jedné holčičce, která tam s maminkou byla na koukanou, že jsem jí po výstavě tu bonsajku věnovala.
Je to už dávno, nemám fotku bonsajky abych to mohla dokázat.
Ale Ty to můžeš zkusit a uvidíš.....přeju hodně úspěchů, Andulka. palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2012 12:28 Žena l3nka [9] – Bonsai
Je sice moc hezké, že na každé internetové stránce o bonsaích, na každém listu knížky píší o tom, jak se bonsaj zalévá, kolik potřebuje světla, apod... Ale ani jedna rada pro úplného začátečníka. Chtěla bych si udělat bonsai z fíkusu (četla jsem, že je to možné), ale nevím jak začít. Mám uříznout větvičku, nechat ji zakořenit ve vodě a potom zasadit do těsného květináče? Nebo ještě nějak speciálně zkracovat kořeny? Děkuji za všechny rady!

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Pokojové rostliny • Zobrazeno 105x

© SKALKY.NET - https://skalky.net/forum/108-bonsai-pestovani-strihani